Attila Vendégház

Tápiószentmárton

Bejelentkezés

KINCSEM-TÚRA
 
Ezen a túrán szakmai vezetéssel mutatjuk be a világ legeredményesebb versenylovának, a Tápiószentmártonban 1874-ben született Kincsem szülőföldjének, a sokszínű Tápió-vidék természeti és kulturális nevezetességeit. Az Alföld és a Gödöllői-dombság határán fekvő kistáj sokféle nevezetessége dacára szakmai kiadványokban eddig alig szerepelt. Viszont a KINCSEM-TÚRÁNAK éppen az a célkitűzése, hogy a fővárostól 40-60 km-re fekvő  kistáj és  21 településének gazdag látnivalóit megismertesse az érdeklődőkkel.
 
A Tápió-mente történeti kistáj legfontosabb adatai:
Területe: 850 km², népessége: 85 ezer fő, települések száma: 21, ebből Nagykáta (járási székhely), Tápiószele és Sülysáp város. 
 
Időtartam: A KINCSEM-TÚRA időtartama lehet egy, vagy akár több napos program is. A túra programját előzetesen mindig egyeztetjük. Egyedi igény alapján 7, illetve 17 személyes mikrobusz rendelhető.
 
Kiknek ajánljuk a KINCSEM-TÚRÁT? 
Osztálykirándulásokra, tantestületeknek, baráti társaságoknak, nyugdíjas kluboknak, civilszervezeteknek, családoknak. 
 
A KINCSEM-TÚRA kezdő települése TÁPIÓSZENTMÁRTON, melynek legcélszerűbb megközelítése:
Vasúton: Bp-Keleti-Nagykáta, onnan autóbusszal (FONTOS: Tápiószentmárton vasúti megálló a falu központjától 10 km - gyalog!!!) 
 
Közúton: Budapestről – 31. sz. közút Tápiószecsőig, onnan Tápióság-Tápióbicske-Tápiószentmártonig, vagy 4. sz. közút Monorig, onnan Gomba-Bénye-Káva-Pánd-Tápióbicske-Tápiószentmártonig. Mindkettő távolsága Budapesttől 65 km
Autóbusz: Tápiószentmártonba és vissza naponta több járat közlekedik Cegléd, Nagykáta és Jászberény felől/felé.
 
A KINCSEM-TÚRA legfontosabb természeti, kulturális látnivalóit és rendezvényeit honlapunkon megtalálja.
 
Költségek: 
- szakmai vezetés díja, mely magába foglalja az egyeztetett program szervezését: 30 000 Ft/nap
szállóvendégeinknek: 1-4 főig 2000 Ft/fő, 5 fő felett 1700 Ft/fő
- autóbuszbérlés, belépődíjak
 
 
A KINCSEM-TÚRÁT vezeti dr.Dusek László, történelem-földrajz szakos tanár, földrajzkutató, az MTA Földrajztudományi Kutató Intézetének külső munkatársa, A TÁPIÓ-MENTE kötet szerzője
 


Attila Vendégház - Tápiószentmárton 2014